Bron: Website Scania Nederland
Drempt – Met de aflevering van een Scania G320 4×2 Euro 6 door Scania Gaanderen zet HAKO Autosmart uit het Gelderse Drempt een forse stap richting de toekomst. Waar de helderwitte strak vormgegeven Scania van buiten ogenschijnlijk op een normale bakwagen lijkt, blijkt aan de binnenkant een compleet rijdende showroom annex werkplaats te zijn ingericht.

HAKO AutoSmart levert reinigingspoplossingen voor alles waar banden of rupsen onder zitten. Hans Kooij, oorspronkelijk afkomstig uit de schadebranche, is inmiddels bijna 15 Jaar actief als franchisenemer van AutoSmart, dat in het Verenigd Koninkrijk de grootste producent is en marktleider is op het gebied van professionele reiningings- en poetsmiddelen. Naast alle chemische producten bestaat een belangrijk deel van de dienstverlening uit het geven van advies en service.

Nieuw vlaggenschip
“Met dit nieuwe vlaggenschip van ons wagenpark kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Klanten kunnen letterlijk voor de deur hun inkopen doen. Voorin de laadbak zijn zes 220 liter tanks gebouwd. Vandaaruit worden, uiteraard passend binnen wet- en regelgeving, shampoos en allesreinigers overgepompt”, zegt Hans Kooij. Autosmart noemt dat het barrel for life principe; het scheelt verpakkingsmateriaal en gesleep met volle en lege jerrycans en levert daarmee een positieve bijdrage aan de milieudoelstellingen.
Hans vervolgt: “Eigenlijk begint onze service waar die van anderen ophoudt, praktisch betekent het dat we standaard een zeer uitgebreid assortiment aan producten bij ons hebben op de 20 routes die we rijden. Van borstels, poetsmachines, hogedrukreinigers tot aan nozzle’s en spuitlansen, One Stop Shopping in een optimale vorm”.

Familiebedrijf
Oorspronkelijk was de nieuwe Scania bedoeld ter vervanging van de huidige bakwagen, maar ook deze blijft voorlopig dienst doen voor zoon Sander, die al enige tijd actief in het bedrijf. Vader en zoon hebben inmiddels hun eigen specialisatie. Hans is voornamelijk actief bij dealer-, poets-, en schadebedrijven, terwijl Sander zich meer richt op de transport en agrarische sector. ARS Carrosseriebouw uit Doetinchem leverde de opbouw en interieur, het spuitwerk werd verzorgt door Benny de Wilde uit Vaassen en de belletering is ontworpen en aangebracht door Bordbusters uit Huissen.
Het nieuwe rijdende visitekaartje is vanaf deze week te vinden op de Nederlandse wegen, op diverse evenementen en natuurlijk ook op de socials.

Zomerweg 39 hal 4, 6996 DP Drempt
06 25050583