Autorijschool Wim Steintjes bestaat deze maand 40 jaar

Na 2,5 jaar bij rijscholen in Arnhem te hebben gewerkt, trokken Wim en Wanda Steintjes in februari 1982 de stoute schoenen aan en begonnen hun eigen rijschool.
Hun eerste auto was een Volkswagen Golf en er werd ook meteen gestart met motorrijles op een Honda CM400. Daarnaast konden de leerlingen knus boven op een slaapkamer theorielessen volgen.
In de jaren daarna werden er ook nog aanhanger- en bromfietsrijlessen gegeven.

Gedurende de 40 jaar is er veel veranderd in de rijschoolwereld, maar flexibel als Wim en Wanda zijn, zijn ze daar altijd prima op ingesprongen. Ze gingen met de tijd mee.
Zo was Wim een van de eerste rij instructeurs in Nederland die gediplomeerd bromfietsinstructeur werd, terwijl het toen nog niet verplicht was om een bromfietsrijbewijs te halen.

Ook na 40 jaar proberen Wim en Wanda nog steeds met de tijd mee te gaan. Zo geven ze op dit moment onder andere rijles in een elektrische auto. Daarmee bieden ze een twee-fasen opleiding aan.
Dit houdt in dat de kandidaat die rijlessen start in een automaat gelijk ook kennismaakt met elektrisch rijden, om vervolgens (met al enige wegervaring) over te gaan naar rijlessen in een schakelauto.

Wim en Wanda laten het 40 jarig jubileum niet zomaar aan zich voorbij gaan. Dit wordt gevierd met een klein presentje voor de huidige en nieuwe klanten.