Ondernemer van het Jaar gemeente Bronckhorst 2022

Geachte besturen van Bedrijvenkringen en Ondernemersverenigingen in Bronckhorst,

Welke ondernemer uit Bronckhorst wordt ‘Ondernemer van het Jaar’? Welke startende ondernemer wint de titel ‘Starter van het Jaar’ en wie ontvangt de Publieksprijs?

Dit jaar organiseert de werkgroep Ondernemer van het jaar Bronckhorst, waarin de gemeente en enkele vertegenwoordigers van de Bedrijvenkringen en Ondernemersverenigingen zitting hebben, voor het eerst de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar Bronckhorst’! Hiermee willen we het ondernemerschap en het belang van ondernemers voor onze samenleving graag in de schijnwerpers zetten. Alle in de gemeente Bronckhorst gevestigde bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de titel ‘Ondernemer van het Jaar’.

Tijdens een gezellige avond op woensdag 9 november 2022 in De Gouden Karper in Hummelo worden de winnaars bekendgemaakt. We hopen dan vele ondernemers te ontmoeten en volop gelegenheid te geven om met elkaar te netwerken.

Reserveert u genoemde datum alvast in uw agenda en brengt u deze verkiezing en avond onder de aandacht bij uw leden!

De ‘Ondernemersprijs van het Jaar’ wordt door een deskundige jury aan de hand van criteria toegekend.

Dit geldt ook voor de ‘Starter van het Jaar’. De criteria voor beide prijzen treft u bijgevoegd aan.

 

Aanmelden van kandidaten

Wij vragen u als bestuur aanmeldingen in te dienen voor ‘Ondernemer van het Jaar’ en ‘Starter van het Jaar’ voorzien van een korte toelichting. Mailt u de aanmelding(en) voor 30 juni 2022 naar: g.mugge@bronckhorst.nl.

Een jury nomineert uit de aanmeldingen respectievelijk een Top-5 voor ‘Ondernemer van het Jaar’ en een Top-3 voor Starter van het Jaar’ en maakt de winnaars bekend op 9 november.

Overigens is het ook toegestaan en mogelijk dat individuele ondernemers een andere ondernemer als nominatie bij ons aandragen.

Publieksprijs

We willen ook een Publieksprijs uitreiken. Inwoners uit onze gemeente kunnen hiervoor kandidaten aanmelden met een korte toelichting vanaf medio mei tot 30 juni a.s. Uit de aanmeldingen selecteert de werkgroep een Top-3. Medio oktober 2022 worden de 3 genomineerden bekendgemaakt en kan er via een poll via de website van Bedrijvenkring Bronckhorst (en mogelijk hun facebook pagina) tot eind oktober gestemd worden.

De mogelijkheid om aanmeldingen voor de Publieksprijs aan te dragen wordt op korte termijn via de website van Bedrijvenkring Bronckhorst opengesteld. Zodra de pagina gereed is laten we u dit weten. Uiteraard wordt dit ook via andere communicatiekanalen bekendgemaakt.

U kunt bovengenoemde informatie met uw leden delen, zodat zij weten dat dit georganiseerd wordt.

De bekendmaking van de winnaars van de drie prijzen is op 9 november natuurlijk het hoogtepunt van de avond. Alle genomineerden ontvangen een uitnodiging voor deze feestelijke happening.

Om de organisatie financieel rond te krijgen vragen we van Ondernemersverenigingen een bijdrage van 200 Euro en van Bedrijvenkringen 350 Euro.

Beoordelingskader Ondernemersprijs Bronckhorst

Starter van het jaar:

Wie?

Kanshebbers zijn de ondernemers die met hun bedrijf zijn gestart in de 2 jaar voorafgaand aan de uitreiking en ca. 2 jaar ondernemen (dus 2020/2021/2022).

De organisatie maakt een 1e selectie uit alle aanmeldingen. De jury bepaalt aan de hand van deze selectie welke bedrijven ze wil bezoeken om uiteindelijk de 3 genomineerden en de uiteindelijke winnaar te bepalen.

De criteria zijn:

 • de ontwikkeling van het bedrijf van startdatum tot nu toe
 • bedrijfsfilosofie en toekomstbeeld
 • hoe vernieuwend is het concept
 • de sociaaleconomische meerwaarde voor de plaats/gemeente
 • waarom de keus voor vestiging in de gemeente Bronckhorst
 • administratieve en interne organisatie, informatieverstrekking
 • indruk van het bedrijfsbezoek
 • statutair gevestigd in de gemeente Bronckhorst

Ondernemer van het jaar:

Wie?

In aanmerking komen ondernemers die minimaal 5 jaar ondernemen en statutair gevestigd zijn in de gemeente Bronckhorst.

De organisatie maakt een 1e selectie uit alle aanmeldingen. De jury bepaalt aan de hand van deze selectie welke bedrijven ze wil bezoeken om uiteindelijk de 5 genomineerden en de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Criteria:

 • Persoonlijke eigenschappen van de ondernemer (bijvoorbeeld m.b.t. aanpak, personeel, leiderschap, pr etc).
 • Onderscheidend ten opzichte van andere ondernemers
 • Bijdrage aan de werkgelegenheid
 • Wat is toekomstvisie en missie van de ondernemer?
 • Gezonde en bloeiende onderneming (o.a. aan de hand van een recent Jaarverslag)
 • Hoe zet de ondernemer Bronckhorst op de kaart
 • Betrokkenheid van de werkgever richting de werknemer