Enquête afsluiting Dorpsstraat Laag-Keppel

Zoals in diverse lokale media is bericht, is het streven van de gemeente Bronckhorst dat de Dorpsstraat en de Hummeloseweg in Laag-Keppel vanaf 2023 grotendeels worden afgesloten.

Lees hieronder het artikel van gld.nl voor meer informatie.

Bij de totstandkoming van deze oplossing is de ondernemersvereniging Hummelo Keppel Drempt niet betrokken geweest.

De ondernemersvereniging wil graag een constructieve en verbindende bijdrage leveren aan een besluit met zoveel impact vanuit het brede perspectief van alle leden van onze vereniging.
Met de uitslag van deze enquête willen wij – bij voldoende respons- namens de ondernemers in dialoog met de gemeente gaan. Daarom vragen we je via deze enquête naar je mening.

Hoe wij omgaan met je gegevens lees je in onze privacyverklaring.

Bedrijfsnaam *
Dit is een verplicht veld
Vestigingsplaats *
Dit is een verplicht veld
Was je op de hoogte van de besluitvorming voordat er een persbericht over werd gepubliceerd?
Selecteer een optie
Had je betrokken willen zijn bij de mening en/of besluitvorming?
Selecteer een optie
Wat vind je inhoudelijk van dit besluit? Ik vind het plan om de Dorpsstraat en de Hummeloseweg in Laag-Keppel voor het meeste verkeer af te sluiten:
Selecteer een optie
Denk je dat de beoogde afsluiting positief of negatief bijdraagt aan het ondernemersklimaat in de regio Hummelo - Keppel - Drempt?
Selecteer een optie
Mogen we je in contact brengen met leden met dezelfde inhoudelijke mening als die van jou? Geef dan hieronder je e-mailadres op:
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Oplossing voor verkeersimpasse Laag-Keppel

13 april, 13:043 minuten leestijd

Oplossing voor verkeersimpasse Laag-Keppel© REGIO8

LAAG-KEPPEL – Voor de langdurige verkeersproblematiek rond Laag-Keppel is een oplossing gevonden. Na overleg tussen ondernemers, belangengroepen en inwoners is er een oplossing aangedragen, wat onder meer betekent dat het doorgaande verkeer vanuit Wehl en Hummelo wordt geweerd uit het stadje.

Het advies houdt in dat de weg tussen Laag-Keppel en Hummelo, de Hummeloseweg, vanaf de rotonde bij De Woordhof wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor lokaal verkeer tussen Laag-Keppel en Hummelo blijft de route begaanbaar, waarbij er extra aandacht komt voor de fietsoversteek bij de rotonde. Ook de weg van Wehl naar Laag-Keppel wordt afgesloten. Omdat er een uitzondering komt voor landbouwverkeer, is het plan om hier een landbouwsluis te plaatsen in de Barlhammerweg. Deze moet nabij het TOP aan de Wehlse zijde van de Oude IJssel worden geplaatst, of ter hoogte van de gemeentegrens met Doetinchem.

Daarmee moet de rust qua verkeer terugkeren op wegen in Laag-Keppel, een wens van de bewoners. Edward Goossens woont sinds twee jaar aan de Dorpsstraat. Hoewel hij de voorgeschiedenis, waarin gemeente en bewoners tegenover elkaar kwamen te staan, niet kent, is hij als lid van de klankbordgroep wel blij met de oplossing: “Het is ook hoog tijd. Er rijden dagelijks bijna zevenduizend auto’s door een straatje dat er totaal niet voor gemaakt is. We hebben het nu beklonken door een eenvoudig plan, dat gedragen is door de inwoners en ondernemers. Het is echter nog een intentie, een advies. De opvolging moet nu blijken.”

Hummeloseweg blijft open

Voor het dorp Hummelo was juist van belang dat de Hummeloseweg open bleef, ook aan die wens is voldaan. “Dit is waar we vier jaar lang mee bezig zijn geweest”, zegt Niels Gosselink namens de Dorpsraad Hummelo. “Voor ons als Hummelo hoefde er niks te veranderen, maar dit zijn plannen die wij gezamenlijk dragen. Nu zijn de gemeente en de provincie aan zet.”

Financiering

Bronckhorst en Gelderland maken de komende tijd afspraken, onder meer over de financiering. De landbouwsluis op de weg richting Wehl moet dit jaar nog worden geplaatst. “Streven is dat alle maatregelen in 2023 zijn gerealiseerd en de verkeersonveiligheid en de verkeersoverlast op Dorpstraat en de Hummeloseweg tot het verleden behoren”, laten de gemeente en de provincie in een gezamenlijke verklaring weten.

Zomerdijk aanpassen

Omdat de aanpassingen rond Laag-Keppel zorgen voor andere verkeersstromen moet ook de Zomerdijk nabij Achter-Drempt worden aangepakt. De provincie en de gemeente verwachten dat er meer verkeer over de Zomerweg, tussen Doesburg en Hummelo, gaat rijden door de toekomstige aanpassingen. Ook de Sliekstraat, vanaf Hummelo richting Doetinchem, wordt vermoedelijk vaker gebruikt.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal